
“Наставництво” та «Школа піцайол» в NOVUS: Шлях до успіху разом з досвідченими колегами

NOVUS – відповідальний турботливий роботодавець, що створює широкі можливості для професійного та кар’єрного розвитку співробітників в середині компанії. Наприкінці 2023 року був запроваджений проект «Наставництво» – програма, спрямована на ефективну адаптацію нових працівників, зниження плинності кадрів та підвищення якості роботи.
Основна мета даного проекту – забезпечити максимально комфортну адаптацію нових співробітників до робочого процесу, а також їх ефективне навчання. Оскільки впевнені, що успішна інтеграція в команду повністю залежить від якості передавання досвіду та знань від досвідчених колег новачкам.
Програма «Наставництво» охоплює роботу в торговельних залах та на виробництві. Наші наставники – це досвідчені співробітники, які працюють на аналогічних посадах і мають найкращі результати роботи по своєму функціоналу. Також, кожен з вказаних співробітників ретельно готується до ролі наставника, беручи участь в тренінгу з ефективного наставництва від внутрішніх тренерів компанії.
Перелік посад торгівлі та виробництва, які беруть участь в проекті «Наставництво»:
Торговельний зал:
· Касир · Продавець-касир · Продавець-консультант · Продавець продовольчих товарів |
Виробництво:
· Пекар · Кухар · Обвалювальник м’яса · Кондитер |
Навчання новачків ґрунтується на розроблених для кожної посади програмах стажування і складається з таких важливих етапів:
- Навчання теоретичних знань: новачок отримує теоретичні знання та вивчає основні принципи роботи на своїй посаді.
- Практична демонстрація: наставник демонструє на власному прикладі практичні аспекти роботи.
- Самостійна робота з підтримкою: новачок самостійно приступає до виконання робочих завдань, отримуючи постійну підтримку та консультації від наставника.
- Зворотний зв’язок та оцінка: після виконання завдань, новачок отримує зворотний зв’язок щодо якості виконаної роботи.
- Оцінка результатів та завершення процесу: наставник та безпосередній керівник нового працівника оцінюють результати та приймають рішення про завершення успішної адаптації.
Наразі проект «Наставництво» на етапі масштабування і ми шукаємо талановитих та амбіційних співробітників NOVUS, які бажають стати наставниками і ділитися своїм професійним досвідом з іншими.
Критерії для відбору кандидатів на роль наставника:
- наявність 3 тарифу
- відсутність негативних відгуків та скарг за час роботи в компанії
- позитивні рекомендації від керівника
Після погодження кандидата на роль наставника, працівник проходить спеціальний тренінг з наставництва; отримує інструменти та рекомендації для ефективного передавання знань та досвіду. За успішне навчання нових працівників наставник отримує премію.
Проект “Наставництво” – це не лише можливість зростання та професійного розвитку для наших співробітників, але й крок до створення сильної та дружньої команди, яка працює над спільною метою – надавати нашим клієнтам найкращий сервіс.
Приєднуйтеся до нас у проекті “Наставництво”, повідомивши своєму керівнику про бажання стати наставником.
Окрім того, враховуючи специфіку роботи майстрів з приготування піци, з 5 березня стартував наш новий проект «Школа піцайол», який має на меті надати працівникам знання та практичні навички у приготуванні піци, зокрема для тих, хто ще не має досвіду роботи в цій галузі.
В «Школі піцайол» приймають участь наступні посади:
- майстри з приготування піци
- майстри ресторанного обслуговування
В процесі підготовки проекту, разом з головним технологом, були розроблені 3 окремі програми навчання, які відповідають специфіці роботи різних печей:
- секційна піч
- тунельна піч
- купольна піч
Програма навчання передбачає тривалість 3 днів і проводиться під керівництвом досвідчених наставників, які також пройшли спеціальний тренінг з наставництва та навчання від технологів компанії. Під час навчання працівник вивчає особливості роботи саме тієї печі, з якою буде працювати на своєму робочому місці.
Додатково до кожної програми, після вивчення всіх практичних процесів, працівник вивчає:
- специфіку роботи з обладнанням
- підготовку інгредієнтів
- специфіку приготування гарячої та охолодженої піци
- процес приймання замовлень
Після завершення інтенсивного навчання, працівник повертається до роботи на своєму магазині. Та через місяць проходить атестацію, щоб підтвердити свої знання та навички.
«Школа піцайол» – це важлива ініціатива для нашої компанії, яка надає можливість нашим працівникам розвиватися та стати справжніми майстрами своєї справи.
Робота в NOVUS. Від мрії до дії.