Смачні соуси до пасти – трохи Італії у вашому меню!
Вагома принада спагетті в тому, що з різними соусами їх можна готувати хоч щодня!
Не дарма любов італійців та пасти триває вже не перше століття!
Неподалік Неаполя в містечку Граньяно знайшли документи датовані 1502 роком. У них описується процес виготовлення «маккароні». За ці багатовікові стосунки вони навчились робити тисячі видів пасти.
А ми підібрали для вас декілька варіантів соусів, щоб додати до вашого життя трохи сонячної Італії.
Тим паче, зараз на тоненькі італійські спагеттіні TM Divella діє приємна знижка.
А це гарний привід познайомитись з цією стравою трохи ближче.
Вершковий соус для макаронів
Що знадобиться:
200 мл жирних вершків
3 ст. ложки тертого твердого сиру
1 ч. ложка вершкового масла
сіль і чорний перець
Як готувати?
Вершки збити з сиром, приправити сіллю і перцем, додати в готові макарони вершкове масло, залити соусом і посипати зеленню.
Соус до макаронів із копченою ковбаскою
Що знадобиться:
1 ст. ложка оливкової олії
100 г салямі або іншої копченої ковбаси
150 мл томатного соусу
100 г оливок без кісточок
свіжа зелень до смаку
Як готувати?
Ковбасу порізати соломкою, додати її у томатний соус. Туди ж покласти порізані маслини, оливкову олію та дрібно посічену зелень. Все перемішати, прогріти і додати у відварені макарони. Вуаля!
Вершково-кабачковий соус до макаронів
Що знадобиться:
5 ст. ложок оливкової олії
3 невеликих кабачки цукіні
2 цибулини
1 зубчик часнику
2 болгарських перці
150 мл жирних вершків
100 твердого сиру
сіль, мелений перець до смаку
Як готувати?
Нагріти оливкову олію у великій пательні на середньому вогні. Додати порізані кубиками цукіні та перець і швидко обсмажити до появи золотистого кольору. Викласти з пательні на тарілку. У пательню покласти порізану дрібно цибулю і часник, обсмажити до золотистого кольору. Додати вершки і тушкувати, поки соус не випарується на одну третину. Додати у вершкову заправку тушковані цукіні та перець, посолити, поперчити. Ретельно перемішати і прогріти. Змішати з відвареними макаронами і посипати тертим сиром.
Смачного!