Ми піклуємось, а ви відпочивайте! NOVUS приготувався до Великодня
Початок травня можна сміливо позначити як релакс-тайм в Україні. Свято за святом, а значить вихідний за вихідним очікують на українців цього року. У такі бажані дні відпочинку ми прагнемо більше часу приділяти собі та близьким, і як тут обійтися без смачного столу? У NOVUS попіклувалися про те, щоб ваш Великодній фуд-шопінг видався легким, смачним і водночас доступним.
Її величність паска – обов’язковий атрибут Великодня. Колись наші пращури готували паски цілу добу! Добре, що зараз це займає значно менше часу. Пекли їх у четвер або суботу і головне – зі світлими думками. До речі, цього року найстаріша паска в світі «святкує» ювілей – 200 років. Вона була спечена у Страсну п’ятницю в 1821 році, а зараз цю сімейну реліквію дбайливо зберігають у Лондоні. Парадоксальним є те, що за стільки років вона не запліснявіла, більш того, на ній зберіглося зображення хреста, яке зробили під час випікання. А тепер перейдемо до свіженьких, щойно спечених пасочок.
Для вашої зручності випікаємо паски вагою 100 та 200 грамів. А справжнім поціновувачам підготували Великодню «красуню» вагою побільше - 550 грамів та 500. А щодо складу і рецептури, то роблять паски лише з натуральних складових: «У NOVUS ми готуємо паску на опарі, традиційно робимо тісто на дріжджах, з натуральними та свіжими яйцями і маслом. До класичної паски додаємо родзинки.
Обов'язково готуємо з гарним настроєм, щоб паски були ще більш м’якими, пишними і духмяними». Окрім традиційної паски, у магазинах є й фірмові, до складу яких входить журавлина, родзинки і асорті цукатів, замочених в коньяку. Оформили теж по-особливому: біла помадка з перламутровими кульками або з мигдальними пластівцями.
Наразі діють і акційні пропозиції – гарна нагода поласувати, заощадивши бюджет.
Великодні крашанки всіх кольорів веселки теж є у наявності, а можна взагалі придбати набір, якщо, наприклад, збираєтесь в гості. Там і пасочка і крашанки разом. До речі, звичай розфарбовувати, а потім розбивати яйця символізує нове життя. А найбільше пасхальне яйце в світі знаходиться на території Канади в містечку Веґревілль, що населене переважно етнічними українцями. Мешканці місцевості виготовили цю величезну споруду у вигляді крашанки на згадку про перших українців, що приїхали до Канади. Розміри й справді вражаючі - довжина «писанки» становить 8 метрів, а ширина – 5. Важить близько 2270 кг, а зроблена з уламків літаків. Але для повноцінного тандему, до паски та крашанки потрібно додати й основних страв.
І звісно ж, до столу потрібно щось апетитне, смачне, і яскраве. Тому у відділі готових страв наші Майстри Смаку Novus наготували смачненького: качка з яблуками, свинячий окіст та грудинка свинини.
Щоб м'ясо було соковите всередині і мало апетитну скоринку зовні, перед фарширування яблуками, качку попередньо маринують в яблучно-апельсиновому маринаді.
М'ясо свинини дуже «любить» мед! Тому грудинка свинини з реберцями маринується в медово-гірчичній заправці, після чого фарширується яблуками і запікається.
Свинячий окіст, натертий сумішшю часнику, свіжого розмарину, солі і перцю після запікання має насичений смак. Він буде ефектно виглядати на святковому столі, прикрашений свіжими гілочками розмарину і горошком рожевого перцю.
Тож, як ми щойно з’ясували, питання смачного Великоднього столу можна легко вирішити, якщо обрати місце для закупки, де є все необхідне на різний смак і гаманець. Веселих свят у затишному колі!