
Салат з орзо
У NOVUS — макаронні тижні!🍝
З 7 по 20 серпня — знижки до -40% на італійські пасти та соуси, а також на мідії, лосось, тунець і багато інших смачних інгредієнтів.
Це ідеальна нагода щодня відкривати нові смаки. Щодня нова паста — нове натхнення.
Спробуйте салат з орзо, лососем та соусом голландез — ідеальна страва для літнього обіду.
🧅Інгредієнти (на 2–3 порції):
• Орзо (паста-рис) — 150 г.
• Лосось у власному соку (консервований) — 1 банка (~120 г).
• Оливкова олія — 1 ст. л.
• Готовий соус Голландез — 230мл.
• Огірок свіжий — 1 шт.
• Чері або помідори — 6–8 шт.
• Зелена цибуля або кріп — за смаком.
• Сіль, перець чорний — за смаком.
👨🍳Покроковий рецепт
1. Зваріть орзо
• Відварити орзо в підсоленій воді до стану al dente (близько 7–9 хв).
• Злити воду, додати ложку оливкової олії, перемішати і дати охолонути.
2. Підготуйте овочі
• Нарізати огірок кубиками.
• Чері — навпіл або на четвертинки.
• Подрібнити зелень.
3. Додайте лосось
• Вийняти лосося з банки, розділити на шматочки .
• Злегка перемішати з пастою та овочами.
5. Зберіть салат
• У великій мисці змішай орзо, овочі, лосося.
• Полий соусом голландез зверху або перемішай, якщо хочеш ніжнішу консистенцію.
🍴Подача:
• Теплим — як основна страва.
• Холодним — як легкий літній салат.
• Ідеально з келихом білого вина (за бажанням).