Топ-10 CEO сучасної України

Топ-10 CEO сучасної України

Генеральний директор мережі NOVUS Марк Петкевич увійшов до переліку найуспішніших СЕО воєнного часу від "Ділової столиці". 

Швидкі та дієві рішення, нестандартне мислення, планування в умовах невизначеності, вміння змінюватися, адаптуватися та ефективно розподіляти повноваження, відчувати момент і бути відданим своїй команді — ось головні функції і риси першої особи в компанії у цей непростий час.

До приходу в компанію NOVUS Марк багато років працював на провідних посадах у МAXIMA — найбільшій роздрібній мережі в Литві, яка також має магазини в Латвії, Естонії, Болгарії та Польщі.

У 2008 р. Марк Петкевич почав працювати в NOVUS у ролі заступника директора з розвитку, а з 2017 р. очолив компанію на посаді генерального директора. Під його керівництвом компанія успішно долає найбільші виклики в історії української економіки і ритейлу — від пандемії Covid до повномасштабного російського вторгнення. Одне з ключових управлінських рішень Марка, яке сприяло подоланню цих викликів, — вчасна переорієнтація з вертикальної на горизонтальну модель управління. 

Марк Петкевич приділяє особливу увагу соціальній складовій ввіреного йому бізнесу і разом з NOVUS допомагає ЗСУ та займається благодійністю. Серед важливих проєктів компанії також варто виділити розвиток нових форматів — дискаунтера "Хапайка" та "Мі Маркет", магазинів біля дому, а також розвиток власних торгових марок — NOVUS та Marka Promo.

За посиланням ви зможете прочитати інтерв’ю генерального директора NOVUS про горизонтальні управлінські схеми, зміну попиту й асортименту, тренди сучасного ритейлу та стратегічні рішення у сфері керування запасами 

Інші новини NOVUS