Український борщ внесено до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО
Наш рідненький український борщ внесено до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
А все тому, що українська кухня справді унікальна, самобутня і неймовірно смачна! Вона формувалася протягом багатьох століть та відображає звичаї, традиції, і навіть природні особливості, в яких знаходились українці у процесі історичного розвитку.
Але сьогодні про національну гордість – борщ. Оскільки ця страва є символом гастрономічної культури, поділимося з вами декількома цікавими фактами, пов’язаними з цією фантастичною стравою.
У минулому борщ готували не на воді, а на квасі, який, в свою чергу, виготовляли з буряка. Цей квас розбавляли водою, доводили до кипіння, після чого додавали інші інгредієнти.
Слово «переборщити» виникло саме в зв’язку зі стравою. У сільській місцевості борщ часто використовували в якості основної страви, і їли по три рази на день. В якомусь сенсі це було занадто, тоді і стали говорити «переборщив». Але багато смачного борщу не буває, чи не так?
Борщ стає набагато смачніше після того, як постоїть пару годин, а краще – добу. Це пов’язано з тим, що після охолодження смак деяких інгредієнтів, які зазнали термічної обробки, злегка змінюється.
Пишаємось українськими стравами!