Важливе і цікаве про фісташки!
Їх називали їжею королів, цінували як делікатес, а у Римській імперії навіть вважали ліками. Фісташки. Важливе і цікаве про них:
- фісташки вирощували в іранській провінції Хорасан ще в II столітті до нашої ери
- зелені кісточкові плоди ростуть на листяних деревах висотою до дванадцяти метрів та віком до 300 років
- зберігати неочищені фісташки найкраще в прохолодному сухому місці
- фісташки можна заморозити. Це дає можливість зберігати кісточкові плоди свіжими близько року
- ботаніка підказує нам, що фісташки належать до кісточкових плодів з їстівними насінням. Тому ядра фісташок не є горіхами. Те саме стосується, наприклад, горіхів кеш'ю
- містять багато корисних інгредієнтів: антиоксиданти, залізо, калій, фосфор і магній, а також вітаміни Е і В1. Фісташки також є хорошим джерелом рослинного білка.
Дослідження Університету Іллінойсу в Урбана-Шампейн також показало, що смажені фісташки містять усі дев'ять незамінних амінокислот. Тож, саме час поповнити ними організм, адже на смажені фісташки у NOVUS діє знижечка.